עלייה לקבר

שלום כבוד הרב, האם אפשר לעלות לקבר יום אחרי תאריך האזכרה? והאם אפשר לעלות למחרת לאותו הקבר יום אחרי יום? תודה מראש.

תשובה:

שלום רב.

בעת הצורך כשלא מתאפשר לעלות לקבר ביום האזכרה ניתן לעלות בכל עת ובכל שעה, עצם העלייה לקבר נתינת הצדקה והתפילות הנערכות במקום הן עילוי נשמה לנפטר. כמו כן, יש שנהגו שתוך שלושה ימים לאזכרה נחשב כאילו עליו לקבר באותו היום ממש. יש נוהגים שלא לעלות לאותו קבר פעמיים באותו היום, אולם ביום שלמחרת אין בכך כל בעיה.

מקורות:

המנהג לבקר ביום השנה ממש, הובא כבר ברש"י יבמות קכב ע"א. אולם, בכל מקרה בו לא ניתן לעלות באותו יום עולים למחרתו, כמובא בגשר החיים פרק כט סעי' ו.