קידושין בהמחאה של האמא

חבר שלי קידש את חברתו בטבעת שהוא קנה באמצעות המחאה פתוחה של אמא שלו.
באותו זמן הוא לא ניהל חשבון בנק משל עצמו. הוא ידע שהוא לא קונה את הטבעת מכספו, אך לא חשש לכך.
ביקש שאשאל האם הקידושין שלו תפסו?
תודה.

תשובה:

שלום רב.

אין כל בעיה בקידושין. הטבעת היא שלו לחלוטין. אמו נתנה לו במתנה צ'ק כדי שיקנה עם זה טבעת ולכן היא שלו. גם אם הטבעת נקנתה ע"י האמא, מאחר שהיא נתנה לו את זה הקידושין מוחלטים. יעויין בשו"ע אבה"ע סי' כח סעי' כ' שהמקדש בטבעת שקיבל על מנת להחזיר הרי הקידושין תפסו. אמנם יש חולקים, אבל ברור שהם חולקים רק במקרה שהטבעת חוזרת לנותן. אבל במקרה שלך אין כל ספק שהקידושין הם קידושין גמורים.