לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מגנט בשבת

שלום
האם אפשר להשתמש במגנט בשבת,למשל להדביק מגנט על מקרר.
האם יהיה הבדל בזה בין גדול לקטן (למשל,האם קטן יכול לשים מגנטים בצורת חיות על מקרר?)
תודה.

תשובה:

אין כל איסור להדביק או להסיר מגנט על גבי המקרר בשבת, ואין בכך משום מלאכת בונה, משום שהמגנט אינו חלק מהמקרר. אך, יש שאסרו זאת כאשר בדעתו לקבוע שם את המגנט לזמן רב. ומשום כך אף אסרו להניח מגנט בכל אופן בו הוא עלול להשאר לזמן רב!

מקורות:

ראה ס' ארחות שבת פרק ח סעי' יג. על דעת האוסרים כשדעתו לקובעו לזמן רב, ראה שמירת שבת כהלכתה מהדורה החדשה פרק כג סעי' מו, ובפרק טז הערה סז*.