המשך – לעלות לקבר בשנה הראשונה

שלום, וסליחה על הבורות ציינתי לפי דעת הספרדים בגלל שאין לי מושג במה יש חילוק ובמה אין.
ובהמשך לשאלה האם התשובה נשארת אותו דבר כאשר מדובר בילד קטן מתחת לגיל מצוות ? שנפטר אחרי הרבה יסורין? ואם זה מטיב עם האמא לפקוד את הקבר בערב ר"ח, האם לנסות למנוע ממנה?
מדובר באשה צדיקה ואם זה מזיק לו היא בוודאי לא תרצה לעלות.
תודה רבה

תשובה:

כפי שהזכרנו בתשובה הנ"ל, יש שהתירו לעלות לקבר בשנה הראשונה כאשר עוסקים שם בתפילות לעילוי נשמת הנפטר, בלא להזכיר את הצרכים הפרטיים שלנו. לכן, נראה שלמרות שהמנהג בדרך כלל שלא להסתמך על דעת המקילים בזה, מכל מקום כשהאם כאובה ורוצה לעלות אין למנוע זאת ממנה.

כמו כן, ילד קטן שנפטר לאחר יסורים מן הסתם נשמתו זכה ונקייה מכל רבב, ודינו כאדם הגדול בתורה ובמעשים טובים שרבים נהגו להקל לעלות לקברו בשנה הראשונה.

שלא תדעו צער ומכאוב!