לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מסביר לקונה הראשון שלא כדאי לקנות כדי שיוכל לקנות לעצמו

שלום רב,
שאל אותי מישהו המלצה על דירה שהוא רוצה לקנות ואני גם רוצה לקנות את אותה דירה, האם מותר לי לאמר לו שלא כדאי לא לקנות את הדירה הזו כדי שאני אוכל לקנותה?
האם יש בזה משום עצה שאינה הוגנת? או עני המהפך בחררה?

תודה רבה
תשובתכם תהיה לי לעזר רב

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

איסור משיא עצה שאינה הוגנת ודאי שיש בכך, אבל איסור 'עני המהפך' ייתכן שהאיסור הוא רק כל עוד שהראשון חפץ לקנות.

מקורות:

הדוגמא שרש"י בפרשת קדושים מביא (המקור מהספרא) היא "אל תאמר מכור שדך וקח לך חמור, ואתה עוקף עליו ונוטלה הימנו". מצינו גם ששליח שקונה לעצמו במקום למשלח נקרא רמאי, עיין בשו"ע חו"מ סי' קפג סעיף ב.