יציאה מבית הכנסת בעת קריאת התורה

שלום הרב, האם מותר לצאת מבית הכנסת בברכות לפני ואחרי קריאת התורה, או שגם על זה נאמר הפסוק "ועוזבי ה' יכלו".
תודה רבה.

תשובה:

האיסור לצאת מבית הכנסת בעת הקריאה הוא כבר בשעה שהספר נפתח לצורך הקריאה, עוד קודם הברכה, אולם, לאחר גמר הקריאה נחלקו הדעות אם מותר לצאת קודם שבירך העולה ברכת "אשר נתן".

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי' קמו ד"ה כשהוא פתוח וד"ה שפיר דמי, וכף החיים שם ס"ק ד. והואיל ודין זה חמור מאוד עד שנאמר עליו ועוזבי ה' יכלו יש להחמיר שלא לצאת עד גמר הברכה, ואפילו צריך לנקביו [ראה ערוך השולחן שם]. ואפילו אינו מתפלל עמהם ונכנס במקרה לבית הכנסת, כמבואר בפרי מגדים שם א"א ס"ק ב.