הפסק בקריאת שמע

שאלה לכבוד הרבנים שליט'א
בענין פסוק הראשון בקריאת שמע
יש לי חבר שנוהג להפסיק בשתיקה בעמצא אמירת הפסוק 'שמע ישראל…' ועושה כך מספר פעמים וכל פעם זמן שתיקתו יותר ערוך מהזמן הנצרך כדי לגמור את כל הפסוק באמירה רגילה.
השאלה האם על ידי אמירה באופן זה יוצא מידי חובתו או שצריך להעיר לו על כך.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

ההפסק בקריאת שמע עלול להוות בעיה רק כאשר ההפסק נעשה מחמת אונס [כגון שנצרך לצאת לשירותים או להצלת נפשות [ואף זאת תלוי במחלוקת הראשונים אם הדבר מהווה הפסק רק בתפילת שמונה עשרה או גם בקריאת שמע], אבל אם ההפסק נעשה שלא באונס אין בכך כלום. יתר על כן, מסתבר שההפסקה נעשית לצורך כוונת פירוש המילים, וזה ודאי לא נחשב הפסק אלא חלק מאופן אמירתם.

מקורות:

ראה שו"ע סי' סה סעי' א ובביאור הלכה שם.