אמירת דברי קדושה כנגד סיר לילה

שלום!
האם אפשר לברך ולהתפלל ליד סיר פלסטיק נקי של תינוק שעושה בו צרכיו (תינוק שכבר אוכל לחם).
תודה

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה יש להחמיר שלא לומר דברי קדושה ליד סיר לילה מכל חומר שהוא, לאחר שכבר השתמשו בו פעם אחת, ואפילו הוא רחוץ ונקי. ויש שהקילו בכך במקום הצורך ובפרט בזמנינו שכלים אלו נוחים מאוד לניקוי.

מקורות:

ראה פרי מגדים או"ח סי' פז א"א ס"ק א, ובשו"ת מנחת יצחק ח"א סי' ס שאסרו לומר דברי קדושה כנגד כלי המיועד לעשיית צרכים מכל סוג שהוא. אולם, בשו"ת ארץ צבי ח"א סי' קיא הקל בכך בכלי מתכות שקל לניקוי, ולפי דבריו יש שהקלו בזמנינו גם בכלי פלסטיק ובפרט כשאינם מיועדים לכך [ראה שו"ת חלקת יעקב ח"ב סי' קסג, שו"ת אגרות משה ח"א סי' כז].