הגבהת 2 ספרי תורה

אצלנו בבית כנסת נהוג במשך עשרות שנים להגביה 2 ספרי תורה (הקמה) באחרונה הגיע רב וטוען שזה אסור בהלכה וכל שבת ראש חודש או חג יש מריבות. רציתי לשאול אם יש מקור בהלכה שמתיר להרים או לא ואם יש מקום לקיים מנהג אשמח לקבל מקרוקות שהראה לאנשים בנועם וכך ימנעו מחלקות ומריבות תודה רבה אשמח לקבל תשובה מהירה

תשובה:

שלום רב. בקובץ אור תורה (תש"נ סי' קיח ענף ג) האריך הגאון רבי מאיר מאזוז להוכיח על פי ספרי המנהגים, שבימים שמוציאים שני ספרי תורה אין לעשות הגבהה אלא בספר התורה הראשון. כמובן, מנהג זה הוא רק לספרדים שמגביהים בעת הוצאת ספר התורה. למנהג האשכנזים מגביהים כל ספר לאחר הקריאה בו.