אם גננת חייבת להישאר בגן כאשר הילדים הלכו כבר

אני עובדת משרד החינוך בתפקיד גננת. המועצה המעסיקה את הסייעות נתנה הוראה כי הגן נסגר בשלוש וחצי מאחר ואינם מוכנים לשלם לסייעות לעבוד עד ארבע. המשרה שלי כגננת עד ארבע, וכך יצטרכו לשלם לי. כשהסייעת הולכת בשלוש וחצי היא נועלת את הגן אחרי שהילדים הולכים. ואני יוצאת יחד איתה מאחר ואני גננת משלימה ואין לי מה לעשות בגן ריק חצי שעה. האם עליי להשאר למרות שאין ילדים? האם ביציאתי מהגן מוקדם יש חשש גזל?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן  התשובה,

את לא צריכה להישאר חצי שעה כאשר הגן ריק, אלא אם כן נשארו עבודות או סידורים שמוטלות עלייך לעשות לצורך פעילות הגן ושניתן לעשות אותן כאשר הילדים לא נמצאים.

מקורות:

ודאי שאין חיוב להישאר בגן כאשר אין למשרד החינוך שום תועלת מכך והם לא דרשו זאת במפורש. ייתכן שמשרד החינוך רשאי להפחית מהשכר לאחר שהמועצה החליטה לסגור את הגן מוקדם בחצי שעה, אבל ככל הנראה במשרד החינוך מודעים להחלטות המועצה ואם אינם מפחיתים את השכר אין צורך להעיר על כך.