עליה לקבר לאחר השבעה

שאלה

אם אדם נפטר ממש לפני שמחת תורה ולא ישבו עליו שבעה מפאת החג האם ביום השביעי חייבים לעלות לקברו?

תשובה:

נידון זה לא שייך כלל בשמחת תורה, כיון שמי שלא ישב שבעה אפילו רגע אחד יושב שבעה ימים לאחר החג ורק לאחריהם עולים לקבר. נידון זה שייך לאחר חג השבועות, ונחלקו בכך הפוסקים, יש נוהגים שאף במקרה זה עולים לקבר לאחר השבעה, ויש נוהגים לעלות לאחר יום טוב מיד. נראה שהמנהג הרווח אף באופן זה להמתין לאחר השבעה.

מקורות:

ראה גשר החיים פכ"ט סעי' ו, ובס' פני ברוך סי' לז סעי' ט.