תרופה שיש בה אלמנטים לא כשרים

אדם שסובל מבעיות בסחוס שבפרקים, האם יכול לקחת כדורים שמכילים סחוס מן החי?

תשובה:

שלום רב.

גם אם חולי זה אין בו סכנה מותר לקחת תרופה לא כשרה. משום שתרופה זו טעמה כבר נפגם מאכילת אדם, והרי זה נחשב לאכילה שלא כדרך אכילתו שמדאורייתא אין בו איסור אכילה כלל, לכן מותר לקחת את זה במקרה של חולי.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' קנה סעי' ג': "בשאר איסורים מתרפאים במקום סכנה, אפילו דרך הנאתן. ושלא במקום סכנה, כדרך הנאתן אסור, שלא כדרך הנאתן, מותר, חוץ מכלאי הכרם ובשר בחלב שאסורים אפילו שלא כדרך הנאתן אלא במקום סכנה". ראה עוד בספר ירושלים במועדיה (הגר"י נבנצל, שבת ח"ב עמוד שמג).