לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חכמת הקבלה

היכן כתוב (מדוייק) דברי הארי שבגלל ההסתר פנים שבדורו אפשר להגיע ליותר מדרגת תנא

תשובה:

בהקדמה לס' עץ חיים כתב, שחכמת הקבלה היתה גלוי לחכמי ישראל בתקופת התנאים ולאחר פטירת רשב"י נעלמה מעיניהם עד דורו של האר"י ז"ל, נמצא שלפחות לגבי חכמה זו זכו הדורות האחרונים למה שהיה נודע רק בימי התנאים. אולם, מדרגת תנא אינה מורכבת רק מידיעת החכמה אלא גם מעצם מדרגתו הרוחנית והבנתו העמוקה, ובזה יש ירידת הדורות כידוע.