לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

רכיבה על אופנים בחול המועד

האם מותר לנסוע באופניים בחול המועד למטרת הנאה?

תשובה:

מועדים לשמחה

הנסיעה באופניים בחול המועד מותרת, ואפילו ברכב התירו לנסוע לצורך טיול או כל הנאה אחרת.

מקורות:

ראה ס' חול המועד כהלכתו פרק ז סעיף סט – ע. מדברי הרמ"א סי' תקלו סעי' א מבואר שהרכיבה על סוס מותרת אף שלא לצורך המועד, אלא שבבית יוסף שם מבואר שהטעם לכך הוא משום שהרכיבה אינה כרוכה במלאכה האסורה מדאורייתא, ונמצא שהנסיעה ברכב אינה מותרת אלא לצורך הנאה או שאר צרכי המועד. אולם, הנסיעה באופניים תהיה מותרת לפי זה אף שלא לצורך הנאה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה יש לדון שנסיעה באופניים היא מלאכת אומן, כיון שצריך זמן מרובה ללמוד זאת (כמו שהגדיר הגרש"ז מלאכת אומן), כדי ליסוע עם שיווי משקל וכו', משא"כ נסיעה ברכב שאף שצריך הרבה שיעורים זה רק בשביל להתמודד עם חוקי התנועה וכדו', אך עצם לחיצה על גז וכדו' היא פשוטה.