הקדמת הקפות ליו"ט הראשון בחו"ל

שאלה:

אם ידוע שהציבור שלנו שרובו לא שומרים תורה ומצוות לא יגיעו ליום טוב שני לחגוג שמחת תורה האם אפשרי להקדים ההקפות כמו בארץ? שהרי סוף סוף זה מנהג, ומה לגבי קריאת התורה?

תשובה:

בספר יום טוב שני כהלכתו בסוף הספר הובא בשם הגרש"ז אויערבך, שבני ארץ ישראל המצויים בחו"ל רשאים לעשות הקפות ביום טוב ראשון כיון שיש קהילות שנוהגים בכך אף בחו"ל [וכן הובא בשמו בספר נטעי גבריאל פרק נח]. לפי זה נראה שגם אתם יכולים לנהוג כמנהגם, שהרי אין זו תקנה קבועה שההקפות נעשות רק ביום השני ולא בראשון.