יעוץ

בעלי מאוד אוהב לגמול חסד עם אנשים ולא משנה לו מה המחיר, לי זה מרגיש שאנשים מנצלים אותנו והכל מותר ומובן מאליו וזה גם נראה לי מוגזם, בעלי לא מסוגל להגיד לא, מה עושים?

תשובה:

שלום רב.

ממש קשה לי לייעץ לך מה לעשות. אני מבין לליבך, אבל אני לא מכיר לא את האיש, לא את המקרה, ולא את הסיטואציה. לעניות דעתי, את צריכה לשוחח עם בעלך בצורה שיבין בדיוק מה מפריע לך, ואם תהיה הסכמה מצידו שאכן יש כאן תופעה שצריכה להפסק אלא שכפי שכתבת קשה לו לסרב לאנשים. עליו ללכת לייעוץ איך להתגבר על הענין, כי לעשות חסד עם הזולת על חשבון בני הבית בודאי אינו חסד רצוי.

קראתי באיזה מקום על מרן הסטייפלר זצ"ל, שאמרו לו על נערה מסויימת שהיא נערה מיוחדת במינה גומלת חסדים עם כולם. אמר הסטייפלר, שיש לברר האם גם בביתה שלה היא גומלת חסדים כמו בחוץ… אין לי ספק שלא זה המקרה שלך, בעלך בודאי גומל חסדים בחוץ גם על חשבון הבית רק משום שהוא אדם טוב, ולא בגלל שהוא מחפש "כבוד" ח"ו. אבל הבאתי את הסיפור הזה רק כדי לחדד את הנושא שראשית יש לגמול חסד עם בני הבית.

שיהיה בהצלחה