מתי מתחילים שלושים יום של אבלות

שלום רב,
דודי נפטר בי"א בתשרי ונקבר בי"ב בתשרי.
השבעה הסתיימה בי"ד בתשרי עקב חג הסוכות.

השאלות שיש לי אליך הן:
1. ממתי סופרים את השלושים? האם מיום הפטירה או מיום הקבורה?
2. באיזה תאריך יש לסיים את השלושים ולהגיע לגילוי המצבה? הכוונה היא האם, מרגע סיום השבעה יש לספור 23 ימים או שעדיין יש לספור 30 יום החל מיום הפטירה/קבורה?

תודה מראש,

תשובה:

מועדים לשמחה.

1. ספירת השלושים יום מתחילה מיום הקבורה.

2. שלושים יום גם הוא מיום הקבורה ולא מיום סיום השבעה.

3. גילוי מצבה, רוב האנשים נוהגים לעשות זאת ביום השלושים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. סליחה על ההתערבות – זה אמנם כבר לא נוגע לענין השאלה הספציפית שנשאלה לפני כשש שנים אך לענין ההלכה = האם השלושים לא הסתיימו עם כניסת יו"ט אחרון קרי שמחת-תורה שמבטל שלושים לאחר שהיום הראשון ביטל שבעה?

  2. השלושים ימים נספרים מיום הקבורה ולא מיום הפטירה, ככל שזה יוצא בחול המועד, עולים לקבר לאחר החג. בשורות טובות.

  3. חמי ז"ל נקבר בתאריך 12/3 יט באדר,
    מתי אנחנו אמורים לבצע אזכרה 30.
    ( יוצא בחול המועד פסח) ולאחר מכן איסרו חג ולאחר מכן יום שישי.
    מבקש תאריך של הסעודה ושל עליה לבית העלמין