כיבוס בגדי ילדים בחול המועד

מכנס של שבת (כשיש רק מכנס אחד ליום חול),
ואותו מכנס של שבת ספג "הרטבת לילה", האם מותר לכבס אותו רק עם ריח טוב (רק בכדי להעביר את הריח, שהרי הוא נקי, כיוון שהוא חדש ממש)
תודה רבה ויש"כ

תשובה:

לא הבנתי מה הכוונה לכבס רק בריח טוב. שריית בגד במים נחשבת כיבוס גם אם לא נותנים שם אבקת כביסה. באופן כללי, לענין בגדי ילדים שמלכלכים אותם בתדירות גבוהה הקילו שמותר לכבסם לפי הצורך במועד, אולם, אין לכבס את כל הכמות לה סבור הוא שיזדקק במהלך החג, אלא רק מה שצריך לו עכשיו באופן מידי. יש שהקלו, שאם מכבס במכונה ולא ביד, מותר לו לכבס כל מה שיצטרך לו במהלך החג לצורך אותם ילדים בבת אחת.

מקורות:

ראה ס' חול המועד כהלכתו עמ' קסו – קסז.