בניית סוכה בגג משותף בבניין מגורים

האם מותר לשכן לבנות סוכה בגג הבניין.
הגג אינו מקום בטיחותי עם מעקה נמוך המהווי סכנה, הגג אינו מרוצף ועלול להיגרם נזק לזפת הגג.

הדייר שרוצה לבנות סוכה בגג מתגורר בבניין חודשיים, הדיירים שממנו קנה את הדירה הקימו בעבר סוכה בגג ונגרם נזק שעלויותיו התחלקו בין הדיירים {רכוש משותף}.
הוסבר לשכן שהוא יכול להקים סוכה בשמחה בחצר המשותפת, אבל הוא מעדיף בגג. מה עושים?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ניתן להחליט באסיפת דיירים על פי דעת הרוב (כמובן, שיש צורך לכתוב במודעה על האסיפה שנושא זה הוא על סדר היום) שדייר הבונה סוכה על הגג יהיה חייב לממן מכיסו הוצאות תיקון הזפת על נזילות שיתגלו בחורף הבא, ככל שיהיה חשש סביר (לפי הבנת איש מקצוע) שהוא גרם את הבעיה.

לא נראה שאפשר למנוע ממנו מלבנות סוכה על הגג לחלוטין, מאחר שנהוג לבנות סוכות ברכוש המשותף כולל הגג, וייתכן שהבעיות שהיו על הגג בעבר כלל לא קשורות בסוכה, או שנגרמה בגלל רשלנות ובצורה זהירה ניתן למנוע את הנזק.

מקורות:

ככל שמדובר בהחלטה הגיונית ולא שרירותית (שהרי יש לו אפשרות שלא לבנות סוכה על הגג), הרוב יכול להחליט. עיין רמ"א חו"מ סי' קסג סעיף א.