צורת הפתח בסוכה

כשעושים צורת הפתח בצורת ח שלימה (אני מותח שני לחיים עם חוט דייג מהריצפה עד הקורה ועליהם מתוח חוט דייג שהוא מהווה את הקורה) האם צריך להקפיד שהי' טפחים שלמטה יהיו מדוייקים מתחת חוט הקורה (שזה דבר שבלתי אפשרי לדייק כי מדובר על עובי של חוט ויכול להיות סטייה של כחוט השערה שאי אפשר לצמצם) או שמכיון שזה ח' שלימה אין צורך לדייק (הנידון לעניין סוכה)

תשובה:

שלום רב.

בנוגע לקורות שבצדדים יש לדעת כמה פרטים:

א. הן אינן כשרות לשמש כצורת הפתח אא"כ הן חזקות מספיק כדי שיוכלו לתלות עליהן דלת כל שהיא [אפילו של קש או קנים]. נדמה לי שחוט דייגים מספיק לזה, אבל כדאי לחשוב על כך.

ב. חובה למתוח את החוטים באופן חזק ביותר שלא ינודו ברוח כלל.

ג. על הקורה העליונה להיות מעל הקורות שבצדדים ולא מחוברת אליהם מצידם [באופן שהוא על גביהם ממש ומחובר מן הצדדים בקצה העליון בדיוק יש מחלוקת בין הפוסקים.

ד. בנוגע לעיקר שאלתכם, אם הכל מחובר יחד בצורה של ח', אין צורך להקפיד שהקנה העליון יהיה מכוון כנגד כל הקורות שבצדדים.

מקורות:

א. ראה תוס' בסוכה ז ע"א, ובשולחן ערוך או"ח סי' שסב סעי' יא.

ב. ראה משנה ברורה סי' שסג ס"ק כ, וראה שם שלענין הקנה העליון יש בכך מחלוקת בין הפוסקים.

ג. ראה שולחן ערוך סי' סב סעי' יא.

ד. ראה שו,ת מנחת יצחק ח"א סי' נט אות ו, ובספר נתיבות שבת עמ' רי הערה סא.