לתרומות לחץ כאן

כשרות מטבח ללא השגחה מסודרת

אני עובד בחברה טכנולוגית גדולה. בחברה מטבח בשרי וחלבי המקבל קטרינג מספק בעל הכשר של מטה יהודה. ידוע לי כי במטבחים אלו מעבדים מזון זה ברמות שונות כמו הכנת סלטים מירקות טריים, צליית המבורגרים וקבבים, אפיית לחם. למטבח הבשרי אין משגיח ואין תעודת הכשר. למטבח החלבי יש משגיח אך לא ברור לנו מה טיבו (הוא לא משתף פעולה). ההנהלה לא מעוניינת בהשגחה של הרשות המקומית אלא להרחיב את שרותי המשגיח הקיים. שאלתי: איזה תנאים צריך למלא המשגיח ע"מ להיות ראוי לעבודה זו?

תשובה:

זאת לא שאלה שניתן לתת עליה תשובה. קיטרינג שאין לו הכשר מינימלי. גם לא של רבנות. זה אומר דרשני. ואני לא מאמין שהאדם הקורא לעצמו משגיח. הוא אכן משגיח. מן הראוי היה לפסול את אותו קיטרינג.
מקום ללא השגחה יכול גם להכניס בשר טרף.

 

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל