כשרות מטבח ללא השגחה מסודרת

אני עובד בחברה טכנולוגית גדולה. בחברה מטבח בשרי וחלבי המקבל קטרינג מספק בעל הכשר של מטה יהודה. ידוע לי כי במטבחים אלו מעבדים מזון זה ברמות שונות כמו הכנת סלטים מירקות טריים, צליית המבורגרים וקבבים, אפיית לחם. למטבח הבשרי אין משגיח ואין תעודת הכשר. למטבח החלבי יש משגיח אך לא ברור לנו מה טיבו (הוא לא משתף פעולה). ההנהלה לא מעוניינת בהשגחה של הרשות המקומית אלא להרחיב את שרותי המשגיח הקיים. שאלתי: איזה תנאים צריך למלא המשגיח ע"מ להיות ראוי לעבודה זו?

תשובה:

זאת לא שאלה שניתן לתת עליה תשובה. קיטרינג שאין לו הכשר מינימלי. גם לא של רבנות. זה אומר דרשני. ואני לא מאמין שהאדם הקורא לעצמו משגיח. הוא אכן משגיח. מן הראוי היה לפסול את אותו קיטרינג.
מקום ללא השגחה יכול גם להכניס בשר טרף.