דחיית ברית מילה במקום חילול שבת

בשעה טובה נולד לי בן והברית צריכה להיות ביום שבת מאחר ואנחנו משפחה חילונית יהיו אורחים בניהם משפחתי מדרגה ראשונה שיצטרכו לנסוע ברכב בשביל להגיע לברית האם בכל זאת לקיים את הברית בשבת או ביום ראשון???

תשובה:

שלום רב.

ראשית, מזל טוב, ותזכו לרוות ממנו הרבה נחת.

בדרך כלל מברכים את ההורים הטריים בברכת: "תזכו להכניסו בבריתו של אברהם אבינו בעיתו ובזמנו" מאחר שהמצווה היא למול אותו ביום השמיני ללידתו. אבל במצב כזה אני מנוע מלברך אותם בברכה זו, מאחר שהיא תגרום לצערינו לחילול שבת המוני…

בעצם הענין,אכן כתבו הפוסקים שבלית ברירה אנו נאלצים לדחות את הברית כדי למנוע חילול שבת של האורחים הצפויים להגיע, למרות שצריכים לדעת, יש חובה מדאורייתא למול את התינוק ביום השמיני.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה בנושא