בושם ביום כיפור מותר?

האם מותר לשים בושם ביום כיפור? כמובן השאלה לגבי התזה ע"ג בגוף ולא על בגד

תשובה:

שלום רב.

אין לשים בושם ביום כיפור אף על הגוף, מפני שיש איסור מיוחד של סיכה, אך אם יש ריח רע מאוד אפשר משום כבוד הבריות לשים דורדורנט, ויש מחמירים.

גמר חתימה טובה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תרי"ד סעיף א' והליכות שלמה הלכות תשעה באב פי"ד הערה 56, שאין זה נחשב כלל סיכה כיון שאין בזה הנאה, ויש מחמירים גם לצורך העברת הזוהמה.