צום ביום כיפור כשיש לחץ דם גבוה

שלום רב
אשה שיש לה בעיות עם החלץ דם ל"ע, והרופא ציוה לה לקחת תרופות רבות, והפטיר הרופא שאם תיקח את התרופות מבלי ללוותם באוכל, זה יכול להזיק לה בבטן, ולעשות לה פצעים קשים
כיצד תנהג בצום של יוה"כ
בברכת גמר חתימה טובה

תשובה:

שלום רב.

בעיות בלחץ דם לפעמים הם במצב של סכנה ומצריכים לצום, ודבר זה צריך לבררו אצל רופא ירא שמים לפי מצבה הרפואי של האשה. מצד לקיחת התרופות לבדם אין להתיר לאכול מכיון שלדעת טובי הרופאים אין חשש סכנה כלל מלקיחת תרופה באופן חד פעמי בלי אכילה, אך אם אינה יכולה לבלוע את הכדור בלי שתיה עליה לשתות מעט מים מרים.

גמר חתימה טובה