החזקת ספרי התורה בכל נדרי

האם יש להעדיף את זקני הקהל בגיל להחזקת ספרי התורה בעת כל נדרי, או את חשבוי ופרנסי הקהל אע״פ שהינם צעירים יותר?

תשובה:

שלום רב.

בטור כתב שיחזק את הספר תורה השליח ציבור, אך בקיצור שולחן ערוך כתב שיחזיק הגדול שבקהל, ובמטה אפרים כתב שיחזיקו אנשי מעשה. ולכן עדיף שיהיו גדולים ואנשי מעשה שיחזיקו את הספר תורה.

גמר חתימה טובה.

מקורות:

ומה שכתב הטור (סי' תרט) שיחזיק השליח ציבור, ר' במשנה ברורה שאנו נוהגים לצרף שניים לשליח ציבור שיחזיקו את הספר תורה והשניים האלו יש לנהוג שיהיו גדולים שבקהל ואנשי מעשה כפי שכתבו הפוסקים שהזכרנו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקום שנהגו למכור את החזקת ספרי התורה בגלל המעלה שנאמרה בו על פי רבנו האריזל והמקובלים האם יש הבדל בין הספר הראשון השני והשלישי
    תודה