סגר עם אחד למכור לו דירה וקונה אחר שהובטח לעדכן אותו מבקש לשלם יותר

אני מנסה למכור דירה, לפני כשבוע ראה קונה פוטנציאלי את הדירה, הוא מאוד התעניין ואפילו הביא קבלן להצעת מחיר לשיפוץ, בסופו של דבר הוא הציע מחיר יותר נמוך ממה שביקשתי, אמרתי לו יש לי קונה אחר שרוצה להיפגש איתי ואם ההוא יציע יותר אני יעדכן אותו.
הקונה השני הציע לי את מלא הסכום שביקשתי ושכחתי שאמרתי לראשון שאני יחזור אליו, הסכמתי לקונה השני ולחצנו ידיים ואח"כ הקונה הראשון חזר אלי והוא טוען שיש לו זכות לתת הצעה גבוהה יותר.
האם אני מחויב לקונה השני אפילו שהוא לא מוכן לשלם לי את הסכום שהראשון מוכן לשלם לי?
ואם שניהם יהיו מוכנים לשלם את אותו הסכום למי אני מחויב?

תשובה:

שלום רב,

אתה מחויב למכור לשני. גם אם הראשון מוכן לשלם יותר לכאורה אתה מחויב למכור לשני, אבל במקרה זה יש מקום להקל.

מקורות:

עם הראשון לא נסגר על מחיר מסוים, בסך הכל הובטח לעדכן אותו לפני שסוגרים ובטעות שכח לקיים את ההבטחה, אבל אין שום סמיכות דעת שהראשון היה מסכים לשלם יותר מהשני.
עם השני נסגר סופית בדיבור ויש בעיה של 'מחוסר אמנה' ואולי גם של 'תקיעת כף'. ועיין כאן אם מותר לחזור מדיבור לאחר שמוצאים מחיר יותר טוב.