מימון כפול עבור שהייה בבית החלמה

לכבוד הדיינים החשובים שלו'
מה הדין במקרה שאישה ילדה בבית החולים שמשלם על יום אחד בבית החלמה, וקופ"ח נותנת 75% לשלושה ימים. האישה הלכה לשלושה ימים לבית החלמה ושילמה הכל מהכיס שלה וקבלה קבלה עם הקבלה הזאת היא הולכת לקופ"ח ונותנים לה צ'ק של 75% לשלושה ימים אח"כ היא הולכת לבית ההחלמה עם אישור שילדה בבית חולים פלוני ונותנים לה החזר על יום אחד, נמצא שעל יום אחד היא גבתה משני גופים (ויוצא שיש לה יתרה של 25% מיום אחד) האם זה מותר.

תודה רבה וברכת כתיבה וחתימה טובה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

לא נראה שיש בכך בעיה. קופת החולים מקפידה שלא יקבלו החזר כפול משתי חברות ביטוח, ומשום כך הם דורשים קבלה מקורית. אבל לא משנה להם מי מממן ליולדת את השהות בבית החלמה. כשם שהיולדת יכולה לקבל את המימון מקרובי משפחה היא יכולה גם לקבל מבית חולים מסוים.
אני מבין שאם הייתה מציגה את האישור של בית החולים לפני התשלום, היא הייתה מקבלת קבלה על סכום נמוך יותר ומקבל פחות מקופת החולים. אבל גם דרך מתוחכמת זו אינה הערמה, כיון שגם על התשלום שבית ההחלמה מקבל מבית החולים היא אמורה לקבל החזר.