אם ניתן לעשות סוכת נחלים לדעת החזון איש

אני רוצה להחמיר השנה את שיטת חזון איש ויש לי סוכה ממוטות ברזל והייתי שם עליהם מוטות מעץ ועליהם הסכך. האם יש עצה להחמיר את שיטת החזון איש על ידי שאשאיר את המוטות הברזל ורק את המסגרת למעלה אחליף למוטות מעץ? יש לי סוכת נחלים.

תשובה:

שלום רב.

לדעת החזון איש צריך שהסכך יעמוד על דבר שאינו מקבל טומאה בין אם זה הדפנות המעמידות את הסכך ובין אם זה המסגרת העליונה, ולכן לא ניתן להפוך את סוכת הנחלים לסוכת חזון איש גם אם מחליפים את מוטות הברזל למוטות עץ.

ויש לציין שגם לחולקים על החזון איש בדין מעמיד דמעמיד, אך כאשר עושים סוכת נחלים צריך לדאוג שהסכך לא יכול לעמוד ללא מקלות העץ, והיינו שיש לעשות את הסכך מעט קטן ממסגרת הברזל, באופן שאם יוציא את מקלות העץ הסכך יפול ולא ישאר תלוי על מסגרת הברזל.

גמר חתימה טובה.