לולב לגוי שהוא בדרך להתגייר

שלום הרב האם גוי שהוא בדרך להתגייר מותר לו ליקנות לולב לסוכות וליישב בסוכה , כי כתוב שהלולב הוא שרביט המלך וכל הלוקח שרביט המלך בלי רשותו חייב מיתה ?

תשובה:

שלום רב.

מותר לגוי בהליכי גיור להתחיל להתרגל במצוות ואף ליטול לולב ולישב בסוכה.

מקורות:

ראה ברמב"ם הלכות מלכים פרק י' הלכה י' ואין הלולב חפצא של מצווה אלא תשמש מצווה בשונה מתפילין ומזוזות, וראה כאן שגם בענין מזוזה אפשר להקל לגוי בהליכי גיור.