נרשם לקורס ושינו את מועדי הקורס

רכשתי מאדם במכון מסוים קורס סופר סת"ם שהוא אמר שיתחיל בה' בתשרי מדי יום שני ברחובות עיר מגוריי. יום לאחר מכן הוא אמר שהקורס עבר לבני ברק ואמרתי לו שלא מתאים לי לנסוע כל פעם. בתגובה הוא שידך אותי לקורס אחר שיהיה ביום אחר בשבוע, ובזמן אחר, רק לאחר החגים, עוד לא ברור מתי. הוא לא רוצה להחזיר את כספי דמי הרישום כי הוא טוען שהקורס רק נדחה. מי צודק?
נ.ב , אולי מבורות או מכעס שלחתי לו מסרון שאמרתי שאפנה לחברת האשראי ובו רשמתי "שישפוט השם ביני ובינך". האם זה כל כך חמור, והאם יש על זה תיקון?

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה

אם יש לך סיבה מוצדקת למה הנך מעוניין דוקא בימי שני או שיתחיל דוקא לפני סוכות, הנך רשאי לחזור בך. אבל אם אין לך סיבה מוצדקת להתעקש דוקא על ימים אלו, אינך יכול לחזור בך.

אסור לאדם למסור דינו לשמים, אם יש בית דין שיכול לדון, ומי שמוסר דינו לשמים נענש תחילה. התיקון לכך הוא להתפלל שהשני לא ייענש.

מקורות:

עיין בסמ"ע סי' שיא סק"ב ובש"ך שם סק"א שיש צורך בטעם מסוים כדי לעמוד על קיום ההסכם בצורה דווקנית.

לעניין המוסר דינו לשמים עיין בגמ' ב"ק דף צג ע"א.