האם מותר לאישה בהריון לצום ביום כיפור

שמי מורן אני בת 31 יש לי תינוקת בת 9 חודשים ואני כיום בחודש רביעי הריון שני. רציתי לדעת האם יש הקלות ביום כיפור. בתודה וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום רב.

אשה בהריון (רגיל, לא בסיכון) צריכה לצום ביום כיפור כרגיל. ואם הבת הקטנה יכולה להקשות על הצום, תדאגי שיהיה מישהו שישמור עליה ואף אם בעלך יצטרך להשאר בבית לעזור לך כדי שתוכלי לצום ולהרגיש טוב ולא להתפלל בבית כנסת.

גמר חתימה טובה

מקורות:

ניתן לראות כאן

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב,
    אני ב"ה בהיריון באמצע חודש חמישי, יש לי תת פעילות בבלוטת התריס והנני נוטלת את הכדור אלטרוקסין באופן קבוע. רציתי לדעת מה הדין לגביי,האם יש לי היתר לשתות בשיעורים ומה עלי לעשות במצב של חולשה?
    אשמח לקבל תשובה.
    גמר חתימה טובה.

  2. יש להתיעץ עם הרופא המטפל ולשאול אם יש לצום השפעה על פעילות הבלוטה. את הכדורים ניתן לקחת [במידה וצמים עדיף בלי מים, ו8אם אי אפשר יש לערב במים משהו מר כמו קפה חזק מאוד וכך לקחתם].