אבינו מלכנו בערב שבת

יצא השנה ורצינו לזכות יותר אנשים במנחה של ראש השנה ולכן קבענו אותה כחצי שעה לפני כניסת השבת. יצא וסיימנו את התפילה 2 דקות אחרי כניסת השבת לפי הלוח. לשקיעה נותרו עוד 18 דקות. מה ההלכה קובעת לענין זה?

תשובה:

שלום רב.

בכל מקרה אין אומרים 'אבינו מלכנו' בערב שבת בתפילת מנחה. ובמקומות שנוהגים לומר 'אבינו מלכנו' גם בשבת יכולים לומר גם בערב שבת בתפילת מנחה, ואין הבדל למנהגם אם היה זה לפני זמן כניסת השבת או אחריו.

גמר חתימה טובה.

מקורות:

משנה ברורה סי' תקפ"ד סק"ד ושער הציון שם. ור' ביחווה דעת חלק א' סי' נד שהאריך בענין זה והביא מקומות שנהגו לומר אבינו מלכנו גם בשבת.