שאל עט ושכח ממי שאל

שאלה דחוף למען נחדל מעושק ידינו יש לי שאלה שמטרידה אותי הרבה פעמים לוקחים עט בבית עסק וכדומה וחותמים על טופס ואחרי כמה ימים נזכרים ומוצאים בכיס האם אפשר לסמוך שמוחלים על זה וליכא קפידא או שצריך לשבור תראש וחפש ממי העט וללכת להחזירו זה דבר ששכיח הרבה מאד

תשובה:

מחילה צריכה להיות באופן אקטיבי ובוודאות ולא על בסיס כנראה ומסתמא.

צריך לחפש את בעל העט ולהשיב לו. אם לא מוצאים אותו יש לשמור על העט עד שיבוא אליהו.

מקורות:

לעניין אם יש חיוב השבה בשואל עיין בעלון המשפט גליון 29 עמוד ה.