אכילה ביום כיפור לחולה

שלום אני בן53 חולה לב עם קוצב כל שנה אני צם בכיפור השנה הרופאה שלי אסרה עלי לצום .היא טוענת שבגלל התרופות שאני לוקח אני חייב לשתות מים כי אני אתייבש שאלתי היא כמה מיים אני יכול לשתות. היא אומרת שאני חייב לשתות לפחות כוס מיים. ולגבי האוכל כמה מותר לי לאכול ? והאם צריך לברך ברכת המזון ? איזה שיעור מותר לאכול . תודה

תשובה:

שלום רב.

אם הרופאה אומרת שאתה צריך לשתות מים, לפי מחלתך נראה כי אכן כך הם הדברים, ומותר לך לשתות ביום כיפור בשיעורים כמפורט כאן באריכות. לענין אכילה אם אין הכרח בכך לפי דברי הרופאה אין לאכול ביום כיפור ואם יש צורך גם באכילה יש לאכול בשיעורים גם כן כמפורט בתשובה שם.

שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה