לקרוא מחיר שעל גבי מוצר בשבת

רציתי לדעת האם מותר להסתכל בשבת במדבקת המחיר במוצר שכבר נקנה או שיש איזה היתר, כי אברך אמר לי שאם כבר קנית מותר, הואיל ואין צורך בזה ולדעתי עדיין יש בזה שטרי הדיוטות, ואם אפשר מקור לכך.
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב.

אם מסתכל על המדבקה רק כדי לדעת כמה עלה לו מוצר זה מסקרנות וכדו', מותר להסתכל בה בשבת ואין בזה משום שטרי הדיוטות, אך כאשר מסתכל לצורך מקח וממכר כגון לדעת אם לקנות זאת שוב לאחר השבת אסור.

מקורות:

בספר איל משולש פרק ב' סעיף ז' הערה נה הביא בשם הגר"נ קרליץ שליט"א שיש איסור שטרי הדיוטות בקריאת מחיר שעל גבי מוצר, וכך הוכיח מדברי המ"ב סי' שכ"ג ס"ק כ', שאף מספר בעלמא כאשר אפשר לדעת את כל הפרטים בגלל הדבר שעליו עומד המספר נחשב שטרי הדיוטות. אך לכאורה הדברים אמורים רק כאשר מטרת הקריאה היא לצורך מקח אך כאשר הדבר נעשה לצורך סקרנות בעלמא אין זה משום שטרי הדיוטות, וכן כתב בספר מנחת איש פכ"ט סמ"ו.