הפרעת מראה בשידוכים

שלום וברכה. רציתי לשאול החזרתי כעת שידוך פעם שנייה הבחור מבחינתו רוצה כבר מהפעם הראשונה שנפגשנו. כעת עשינו פגישה אחת לאחר שנה,מבחינת דעות והשקפות הכל מסתדר אבל המראה החיצוני מפריעה קצת, הוא קצת מלא ועד משהו בפנים שמפריע לי,זה לא ממש דוחה אבל מפריע .מה לעשות להמשיך את השידוך?

תשובה:

שלום וברכה

המראה החיצוני כשלעצמו, אינו מהווה בדרך כלל סיבה להפרעה , להוציא מקרים של מראה דוחה.

עם זאת, בדרך כלל ההפרעה מהמראה טומנת בחובה דברים אחרים שמפריעים לנו ביחס למשודך, עפ"י ההתרשמות שיש לנו על אישיותו, והמראה/ ההבעה/ הסגנון הם החלון דרכו אנו משקיפים .

ולכן הייתי ממליץ לא לזלזל בשום הפרעה, ולהתבונן לעומק מה זה "אומר" לך.. ומה זה גורם לך להרגיש. (אולי תחושת חוסר הזדהות עם מה שהמראה שלו משדר, או גורם לך לחוש כלפיו עליונות או זלזול, – שאז נבדוק למה ומה..)

אך לא להיתקע על המראה לכשעצמו.

ייתכן וכדאי לך להיעזר באיש מקצוע להגיע להגדרה, הבנה, ובהירות, שלך עם עצמך מה את בדיוק חשה כלפיו, ומה את חשה עם עצמך בחברתו.

בהצלחה ובברכת כוח"ט

הרב אלעזר וולך

יועץ נישואין