הפיכת מיקרוגל בשרי לחלבי

יש לנו מיקרוגל שהשתמשנו בו בעיקר למוצרים פרווה או מוצרי בשר אבל מכוסים בניילונית אבל מדי פעם גם היה מתפוצץ השקית.

עכשיו אנחנו רוצים להפוך אותו לשימוש חלבי, האם יש דרך להכשיר אותו לשימוש לחלבי

תשובה:

כדי להפוך מיקרוגל בשרי למיקרוגל חלבי, יש לערות מים רותחים על דפנות המיקרוגל ועל צלחת הזכוכית, ואחר כך להדליק את המיקרוגל ולשים בתוכו כוס עם מים לכמה דקות.

מקורות:

החששות שהמיקרוגל נעשה בשרי א, שנשפך בשר על הצלחת, ב, שעלה זיעה על הדפנות ונבלע, ג' שניתזו ניצוצות,

ובספר שבות יצחק דיני מיקרוגל כ' בשם הגריש"א זצ"ל שאפשר להקל להגעיל בזיעה ולסמוך על השיטות שכשנבלע זיעה מועיל הגעלה בזיעה כבולעו כך פולטו עיין פר"ח סי' קכ"א, ויערה מים רותחים על דפנות המיקרוגל מפני חשש הניצוצות, וכן על צלחת הזכוכית מפני החשש שנשפך ועי"ז יכול להשתמש במיקרוגל לחלבי