בית קברות ערב ראש השנה

שלום רב. יש לי שאלה בנוגע אל בית קברות ערב ראש השנה. האם אפשר ללכת לבית העלמין בערב ראש השנה? האם יש עניין לכך?

תשובה:

יש נוהגים ללכת בערב ראש השנה לבית הקברות להשתטח ולהתפלל על קברי הצדיקים. ואף שיש מצוה להשתטח על קברי הצדיקים, היינו דוקא באופן שאינו מתבטל מעבודת ה' ומלימוד התורה. ויזהר שלא ישים מגמתו אל המתים, אלא יתפלל שהשם יתברך יתן לנו רחמים בזכותם, ושהנפטרים יהיו מליצי יושר עלינו, ויבקשו רחמים עלינו לפני הקדוש ברוך הוא.

מקורות:

רמ"א סי' תקפא סעיף ד' ומשנה ברורה שם ס"ק כ"ז.