שינוי דרגת חום בכיריים חשמליות ביום טוב

האם מותר לי לשנות דרגת חום על כיריים חשמליות – שמחובר לשעון שבת – בזמן שזה מכובה?

תשובה:

שלום רב.

אין לשנות את דרגות החום בכיריים חשמליות ביום טוב אף בזמן שהם מכובות באמצעות השעון שבת.

מקורות:

מפני שהכפתור הוא מוקצה מחמת גופו ואין היתר ליגוע בו ולשנותו ביום טוב אף בזמן שאין החשמל זורם בכיריים מדין מיגו דאתקצאי, ומחמת זה אין היתר גם לשנות עוצמה של מאוורר שנכבה עם שעון שבת (ראה בארחות שבת פי"ט סעיף שפג באריכות בדבר כיבוי האור בזמן שהוא מכובה באמצעות השעון שבת והאריכו לבאר את טעם האיסור).