להאכיל ילדים בגן בישולי נכרים

האם מותר לבחורה חרדית לתת אוכל לילדים קטנים עד גיל 4 שנים שגויה בישלה את האוכל בתוך גן ילדים בבעלות יהודית , המקום שומר על כשרות ואסור לה להביא דברי אוכל מבחוץ כמוכן בעלת הבית היהודיה נמצאת באזור רוב הזמן ?

תשובה:

שלום רב.

מה שבעלת הבית נמצאת באיזור לא מונע את הבעיה שיש בבישול הגויה, צריך שהבחורה או בעלת הבית תסייע לה במשהו בבישול עצמו כמו להדליק את האש או לערבב את האוכל, ואז אין זה נחשב בישולי עכו"ם.

ניתן לראות כאן תשובה נוספת בענין זה, לענין האכלת הילדים בגן את המאכלים הלא כשרים שמביאים מביתם.

בהצלחה רבה.