מתי אפשר לבנות סוכה

שלום רב
ברצוני להקים סוכה לכבוד החג, שאלתי היא – מתי ניתן להקים את הסוכה, ואחדד, האם ניתן להקים את הסוכה עוד קודם ליום כיפור? או שחייבים להקימה רק לאחר ?
ושאלה נוספת – מתי המועד האחרון שבו ניתן להקים את הסוכה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אם עושה אותה במיוחד לשם החג מותר לבנות את הסוכה זמן רב לפני סוכות, אך אם לא עושה אותה במיוחד לשם סוכות אפשר לבנותה משלושים יום לפני חג הסוכות, ואם עשה אותה קודם צריך לחדש בסכך משהו לפני חג הסוכות.

ויש דעות הסוברות שיש מעלה לבנות סוכה דוקא בעשרת ימי תשובה, כדי שהמצווה של בניית הסוכה תצטרף להכריע אותו לכף זכות (כך כתב השערי תשובה סימן תרכ"ה סק"א) וברמ"א (בסי' תרכ"ד) כתב שהמדקדקים מתחילים במוצאי יום כיפור בעשיית הסוכה, כדי לצאת ממצוה אל מצוה. ויש הבונים את דפנות הסוכה בעשרת ימי תשובה ובמוצאי יום כיפור נותנים את הסכך על הסוכה.

בהצלחה.

מקורות:

סי' תרל"ו סעיף א' ומ"ב שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הוא שאל שהוא רצה להתחיל במוצאי יוה"כ, אך הוא גילה שחסרים לו חלקים של הסוכה, האם למחרת מוצאי יוה"כ הוא יכול להתחיל לבנות את הסוכה או לא?