כהן שנטמא לסבתו

רציתי קצת מידע לגבי היטהרות האדם.

סבתי נפטרה אתמול ולא התאפקתי ונכנסתי לביתה בעודה מתה בדירתה. בנוסף הרמתי אותה באמצעות אלונקה לאמבולנס. כשהרמתי ראשה שכוסה בסמיכות שפשף את רגלי ולאחר מכן נסעתי איתה באמבולנס למקום בו מקררים גופות.
אני יודע שכרגע אני טמא ואני רוצה לטהר את עצמי, מה עלי לעשות לשם כך ? אני מזכיר שוב שאני כהן.
תודה ושבוע טוב

תשובה:

שבוע טוב.

כהן אסור לו להטמאות למת, שאינו משבעת הקרובים (אבא, אמא, אח, אחות, בן, בת, אשתו) כלומר, אסור לו להטמאות לסבתו, ולכן היה אסור לך להכנס לבית שבו שהתה לאחר שנפטרה.

כיום אין דרך להיטהר מטומאת מת. רק בזמן שבית המקדש היה קיים והיה לנו פרה אדומה היה ניתן להיטהר מטומאת מת. יחד עם זה למרות שכולנו טמאי מתים אסור לכהן להטמאות, שוב. וכל פעם שהוא נטמא הוא עובר על איסור דאורייתא.

להבא שים לב, לשאול את השאלה רק לאחר שיצאה השבת…חילול שבת חמור הרבה יותר מאיסור טומאת כהנים…

בשורות טובות ושלא תדעו עוד צער.