מי פה בשבת

קראתי שאסור בשבת לערבב מי פה עם מים משום נולד.
האם מותר לשים את מי הפה בפה ולאחר מכן להוסיף לפה מים מכוס?
או שחייבים להכין את התערובת מבעוד יום?
האם שייך נולד גם בתוך הפה?

תשובה:

שלום רב.

תוכל לראות כאן תשובה מפורטת בענין שימוש והכנת מי פה בשבת

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התגובה,
    במחילה, לא קיבלתי תשובה לשאלתי.
    אנסה לפרט יותר את השאלה.
    עד היום לא השתמשתי במי פה בשבת ולא ביום חול. מהיום והלאה אני מתכוון להתחיל להשתמש בשבת. כלומר אין לי מנהג קודם בנושא.
    שאלתי היא האם לחשוש לאיסור נולד כאשר שמים את מי הפה בפה ורק לאחר מכן מוסיפים מים מכוס לתוך הפה? או שמא גם בתוך הפה שייך איסור נולד ואצטרך בשל כך להכין את התערובת מבעוד יום?

    תודה רבה ושבת שלום

  2. יש לדון שכאשר מערב את המים עם המי פה בתוך הפה אין בזה נולד, כמו שכתבו בארחות שבת פרק כא הערה ע', כיון שההולדה היא תוך כדי שטיפת הפה ע"ש.