מוקצה בפלאפון

שלום וב'
נסתפקתי בפלאפון שלא מחובר לרשת וייחדו אותו כשעון מעורר [ולא רואים בו את השעה כמות שהוא אלא אם כם לוחצים על כפתור] האם נחשב "מוקצה" מחמת חיסרון כיס או מלאכתו לאיסור או אינו מוקצה כלל. בתודה מראש

תשובה:

שלום רב.

דינו של פלאפון שאינו מחובר לרשת כדין כלי שמלאכתו לאיסור מפני שהלחיצות על הכפתורים הם איסור, ואין לטלטלו אלא לצורך גופו ומקומו, כגון כשהוא מצלצל ומפריע לישנים בחדר שמותר להוציא את הפלאפון משם.

מקורות:

ראה כאן וכאן.