לכפול תיבות בחזרת הש"ץ בראש השנה

שלום וברכה!
בעז"ה אהיה חזן במוסף של ר"ה ורציתי לברר לגבי העניין של כפילת תיבות בחזרת הש"ץ (שמנסיוני, יכולה לרומם פלאים את כוונת הקהל). ידוע שהדבר אסור. אמנם רציתי לשאול האם ישנו הבדל בין הפיוטים המאוחרים שהוסיפו בחזרת הש"ץ ובין מה שתקנו חז"ל? למשל, האם ב"ונתנה תוקף" מותר לחזור על המילים "ומלאכים יחפזון"? כמו"כ האם יותר קל לשיר פעמיים קטע שלם (כגון "חמול" בשתי מנגינות שונות) בלי לכפול מילים בודדות בתוך הקטע?
כאמור, לעניות דעתי יכולה להיות לזה השפעה גדולה ואמיתית על כוונת המתפללים כאשר החזן מכוון את התפילה ובעצמו חוזר על המילים ולא רק הקהל שגם לא תמיד יודע מתי לחזור וכו'…
תודה רבה רבה ובברכת שנה טובה ומבורכת!
אוהד

תשובה:

אכן אין לכפול תיבות בתפילה ויש למחות במי שנוהגים לעשות זאת, אך בפיוטים במקום שאין שם ה' אפשר לכפול.

מקורות:

מהרם שיק חלק א' סי' לא וערוך השולחן הל' שבת סי' שלח סעיף ח' (וראה שם שכתב ללמד זכות על הנוהגים להקל בזה וכתב שמוטב יהיו שוגגים), ואגרות משה ב,כב. ובאבני ישפה חלק ג' או"ח סי' כג כתב שרק היכן שיש שם ה' אין לכפול אף בפיוטים, וראה עוד בענין זה בחוברת האיגוד כרך ג' עמוד 65 בשאלה זו.