מה ההיתר ליסוע לחו"ל לקברי צדיקים

איזה צידוק הלכתי יש לנסיעה לאומן?
אני יודע שמותר לצאת לחו"ל לצורך פרנסה, או שידוך, או לצורך גיוס כספים לישיבות תלמידי חכמים וכדומה. מהו הגיבוי ההלכתי שקיים לנסיעה לאומן?
תודה,
מיכה

תשובה:

שלום רב.

מותר ליסוע לחוץ לארץ גם לצורך תפילה על קברי צדיקים, מפני שהשכינה שורה גם שם ובמקומות אלו זה כמו ארץ ישראל.

מקורות:

בתיקוני זוהר (תיקון שילוח הקן) מבואר שהשכינה שורה על קברי צדיקים, ובשם בעל הלשם מובא שאמר שגם כשהם בחו"ל השכינה שורה על קבריהם כמו בתי הכנסיות, וכך הביא להלכה בשדי חמד מערכת ארץ ישראל ח"ו סימן א' שמותר לצאת לחו"ל לצורך תפילה על קברי צדיקים, ובפרט לדעת המשנה ברורה תקלא,יד ופוסקים נוספים שהתירו לצאת אפילו כדי לראות פני חבירו וכל שכן לצורך זה.