תשמיש בחדר עם תינוק

שלום.
הילדה שלנו בת שנה וחצי והיא כבר יודעת קצת לדבר.
האם מותר תשמיש בחדר כשהיא ישנה בו?
האם יש עצה מועילה?
תודה

תשובה:

שלום רב.

אם הילדה ישנה מותר בתשה"מ בחדר גם בילדה גדולה יותר.

מקורות:

שולחן ערוך סי' ר"מ סעיף ו'.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. א. איך הסתדרו לפני מאה שנה כאשר להרבה משפחות לא היו רק חדר שינה אחת?

    ב. מה צריכים לעשות אם יש רק שני חדרי שינה והילדים הם יותר מגיל עשר?

    ג. האם יותר כדאי שהבנים יהיו בחדר לבד והבנות יהיו בהחדר של ההורים, או שהבנות יהיו בחדר לבד והבנים יהיו בהחדר של ההורים.

  2. אם יש סלון ניתן לישון גם שם, וכך נוהגים רבים מיראי ה' שמוותרים קצת על הנוחות למען השמירה על הצניעות. לא ראוי שהילדים ישנו יחד עם ההורים, זה עלול להביא למכשולות רבים.

  3. נכון שכתבו כמה מן הראשונים ע"פ הגמרא בנדה דף יז שממדת חסידות להוציא מהחדר גם ילד שאינו יודע לדבר ולהבדיל גם בעלי חיים מהחדר. וכ"כ הטור בסימן רמ באו"ח ובאהע"ז סימן כה. וכ"כ ספר חרדים. והאגודה בפ"ב דנדה ועוד. אבל השו"ע לא הזכיר כלום ממדת חסידות זו, לא באו"ח שם ולא באבה"ע שם. וכן הראב"ד בבעלי הנפש שער הפרישה לא הזכיר מנהג חסידות בזה. וכן לא המאירי בדף טז במסכת נדה. לכן נראה כי אם הילד אפילו גדול ישן עמוק ואין חשש שיתעורר מותר (נ"ל שהיום השינה היא פחות עמוקה מבעבר). וברור שאין סוף לחסידות וקדושה, וכל המקדש עצמו קדוש יאמר לו. אבל אנשים מחפשים לדעת את עיקר הדין ולא חסידות.
    בברכת התורה,
    ויקטור בוחניק רחובות.