השתתפות אבל תוך שבעה בחתונת בנו

שלומות וברכות . אחותה של אמי נפטרה הבוקר 14/8/2013 , מחר אחותי מתחתנת ב״ה . האם לאמי מותר ללכת לחתונה ?

תשובה:

שלום רב.

מותר לאם הכלה להשתתף בחופה אף שהיא תוך שבעה, ואין לדחות בשביל זה את החתונה של הבת, או הבן. ויכולה האבלה להחליף את בגדיה העליונים בבגד שאינו מלוכלך וקרוע, אפילו שהיא בתוך שבעה, כדי להשתתף בחופה, ואם הבגד מכובס שעדיין לא לבשוהו, תלבשם אשה אחרת שעה אחת ואחר כך תלבשם האשה האבלה. ומיד לאחר החופה תחזור לביתה להמשיך לישב שבעה. והוא הדין בכל זה לגבי אב החתן או הכלה.

שתדעו תמיד רק שמחות

מקורות:

ילקוט יוסף אבילות לח,יז.