השם אסף

שלום כבוד הרב,
אנחנו צפויים ללדת בן בע"ה בקרוב ומתלבטים איזה שם לקרוא. האפשרויות הם: אסף, הראל, גיא, שגיא.
שם שני אנחנו מתכוונים לקרוא דוד ע"ש אבי ז"ל

תשובה:

שלום רב.

השם אסף מוזכר בתורה רחל מזכירה אותו כשילדה את יוסף: "וַתַּהַר וַתֵּלֶד בֵּן וַתֹּאמֶר אָסַף אֱלֹקים אֶת־חֶרְפָּתִי: וַתִּקְרָא אֶת־שְׁמוֹ יוֹסֵף לֵאמֹר יֹסֵף ה' לִי בֵּן אַחֵר" (בראשית פרק ל' פסוקים כג-כד). אלא שכאמור, היא החליטה לקרוא לו יוסף.

גם השם הראל הוא שם טוב, אם כי אני הייתי מעדיף את השם אריאל זהו אחד משמותיו של בית המקדש.