דיני אבלות בשנה מעוברת

אבי נפטר בט' אדר התשע"ג אני רוצה לדעת לגבי מתי אנו מסיימים את 12 חודשי האבלות כיוון שהשנה היא שנה מעוברת והאם צריכים לחכות לגבי אירועים עד שתסתיים שנת האבל ז"א 13 חודשים תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

אין דיני אבילות נוהגים אלא 12 חודשים בלבד, בין למנהג הספרדים ובין למנהג האשכנזים, ומשום כך מותר להשתתף בשמחה לאחר 12 חודש.

לגבי האזכרה, יש לערוך אזכרה ולימוד משניות וקדיש בט' אדר א, ועולים לקבר גם בט' אדר א' וגם בט' אדר ב.

לגבי תענית לנוהגים להתענות ביום הזיכרון, למנהג הספרדים מתענים באדר ב, ולמנהג האשכנזים באדר א' ולכתחילה אם אפשר עדיף גם באדר ב'.

מקורות:
שו"ע יו"ד סי' שצא ס"ב, ופני ברוך סי' לט סעיף מב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בכ"ג תמוז יש אזכרת 11 חודש, כמו כן יש לעלות לקבר ב12 חודש בכ"ג אב, וראוי לעשות זאת גם ביום השנה. בשאר שנים תמיד עולים בכ"ג באלול. גמר אמירת הקדיש ב11 חודש, שאר דיני אבלות עד כ"ג באב.